Jak radzi sobie gastronomia w Zielonej Górze? Między innymi o tym rozmawialiśmy dziś z zielonogórskim pracownikiem gastronomii, radnym Zielonej Razem Rafałem Kaszą.

Branża wobec trwającej pandemii przeżywa trudne, by nie powiedzieć dramatyczne chwile. Co teraz? Czy zielonogórskie lokale – wzorem chociażby tych na Podhalu – będą otwarte?

Dużo jest zapytań, czy mamy się otwierać. Nikomu jednoznacznie nie odpowiem. Trudno mi odpowiedzieć, chociaż na hurra w Zielonej Górze nie przewiduje, by branża się otwierała – Rafał Kasza.

Branża wciąż zgodnie z obowiązującymi obostrzeniami musi być jednak zamknięta. Pojawiają się pytania, czy zielonogórscy gastronomowie mówią jednym głosem? Czy każdy jest kowalem własnego losu?

Chcę zorganizować takie spotkanie branży gastronomów i przedsiębiorców. Zastanawiam się, jak to zorganizować fizycznie – Rafał Kasza.

Program „Rozmowa na 96 FM” od poniedziałku do piątku o 9.30 i już teraz na portalu wzielonej.pl

Maciej Noskowicz - Radio Index