Zielonogórska Palmiarnia już działa! Od wtorku (19.05) można już pójść na dobry obiad do restauracji. Kawiarnia otworzy się 26 maja. Zobacz zdjęcia z wnętrza Palmiarni!

fot. Piotr Jędzura ŁZ

Obsługa klientów jest prowadzona zgodnie z wytycznymi Głównego Inspektora Sanitarnego. Zachowane są wszelkie środki ostrożności. Co 15 minut odbywa się dezynfekcja części wspólnych lokalu m.in. klamek w toaletach. Przy wejściu, jak również przy toaletach goście znajdą dozowniki z płynem dezynfekującym, którego trzeba użyć, aby skorzystać z usług restauracji. Kelnerzy mają na sobie maseczki i jednorazowe rękawiczki ochronne. Stoliki są odkażane po każdym kliencie, wymieniana jest też zastawa i obrus. – Pomiędzy stolikami zachowaliśmy przepisową dwumetrową odległość –  wyjaśnia Rafał Drochliński, kierownik Palmiarni. – Zastanawialiśmy się, czy nie zmniejszyć tej odległości do półtora metra i nie postawić pleksy ochronnej – przyznaje. – Nie było jednak takiej potrzeby, bo Palmiarnia jest duża. Po zmianach ugościmy 150 osób.

fot. Piotr Jędzura ŁZ

Pierwszego dnia frekwencja nie była jeszcze duża. – Przeważały pary – mówi R. Drochliński. – Za wcześnie jeszcze, żeby wyciągać wnioski, czekamy teraz na weekend. Zwykle było tak, że w soboty i niedziele organizowaliśmy u nas wesela, chrzciny. Taka „normalność” pewnie jeszcze nie wróci. A mieszkańcy muszą poczuć się bezpiecznie, aby zamawiać u nas obiady.

1 czerwca będziemy mogli wejść do Piwniczki Winiarskiej.

Dodatkowe informacje znajdziemy na stronach: www.palmiarnia.net.pl lub www.zzum.pl

fot. Piotr Jędzura ŁZ

« 1 z 2 »
(rk)-WZG